Dabar yra 2013 Geg 21 21:13

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 25 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Mano DIY Juostinis gateris
StandartinėParašytas: 2011 Rgs 07 22:21 
Atsijungęs

Sveiki, aš čia naujokas, bet ne naujokas įvairioj technikoje ir elektronikoje. Čia mano vienas iš pastarujų darbų, tai juostinis gateris.Rasta pjauna 70 cm storio, 5.5 m ilgio.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

O čia kitas mano juostinis gateris , darytas prieš metus.
http://www.youtube.com/watch?v=awfPKRtjbPw

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Re: Mano DIY Juostinis gateris
StandartinėParašytas: 2011 Lap 24 22:31 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Na gana graziai atrodo svarbu kad pjauna, kiek mazdaug pasidarymo savikaino atsiejo :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Gru 20 20:30 
Atsijungęs

Pirmasis aparatas beveik nieko nekainavo, neskaičiuojan elektros ir elektrodu (apie 5 kg) , antrajam apie 1000 lt. Jau ir treciaji pradejau.Bus patobulintas, pjovimo galva kilnosis ne su trosais o ilgasriegiais.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012 Lap 06 16:32 
Atsijungęs

Ar yr ce gyvu? erni kaip eina tavo gateris? jau sutveriai treceja karta? ir sitoij panaudojai zapaskes ratus? Verta juos deti?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012 Lap 30 13:17 
Atsijungęs

Viskas ten gerai su tom padangom. Tik reikia išbalansuot.Dar vienas niuansas: tos atsarginės "barankos" (arba kai kas vadina "guzikais" (labas) ) buna kartais su dviem pilvais arba plokščios. Net pripūtus 4 atm, padangos paviršius kuris liečiasi su keliu buna ne pusapvalis bet plokčias, ant lygiaus paviršiaus padanga galima pastayt ir ji stovės. Tai tokių rėikia arba visai NEIMTI arba imti tik tas kurias pripūtus yra pusapvalės.Jei kitokių negavot tai reikia isidejus i gateri (žinoma be juostos) nutekint ju paviršių kad paviršius butu išgaubtas. Tam reikalinga kad gaterinė juosta laikytusi vienoj vietoj. Ir ji visada laikosi aukščiausiame išgaubto paviršiaus taške (tokie fizikos dėsniai).Jei isidesit padanga su dviem pilvais, tai juosta šokinės tai nuo vieno pilvo tai ant kito, bus pavojus kad nušoks nuo rolikų.Tas pats ir su visiškai plokščia padanga. Dar niuansas: padangoj reikia palaikyt pastoviai nemažiau 4 atmosferu, kitaip visi juostos itempimai siknoj, bangelem pjaus. Ir dar rolikus reikia kad ju paviršiai lygegrečiai begiams eitu, nes jei rolikai ziuri zemyn tai ir piela eina zemyn,daro bangeles arba atvirkščiai. Toliau , negalima itemtos pielos palikt ,nes nuo ilgo stovejimo padangos pasidaro kiausinio formos, zinoma tai neproblema, tuščią pavaikius aparata padangos fromos vėl atsisto. Žinau kad ir pramoniniu pielu itemtu nepalieka.Šiaip su tais ratais viskas gerai, jei įšyla piela ir pailgėja, tai itempimą kompensuoja slėgis esantis padangose, bet aš šiaip visada pjaunu su vandeniu.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012 Lap 30 20:50 
Atsijungęs

Nu as ir pjau nu su vandeniu visad. As darydamas gateri panaudojau spizinius nuo kazkokio kubaino skyvus- jie sunkus (1vnt- 35kg), netikslus, ir nedabalancuoti iki galo- labai didele vibracija pas mane . todel dabar mastau kuom juos pakeisti. Ieskojau orginaliu ratu bet kiek radau tai uz vieneta praso 600lt. Kai savo reikmem tik tai gal ir didoka investicija.O lengvu skyvu kazkaip tai ir nepasiseka rasti. Kiek dairiaus pas amerikonus tai daukas darosi su sito padangom ir nesiskundzia. Uztat dabar ir mastau kad gal jas panaudot.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012 Gru 01 20:35 
Atsijungęs

http://www.part.lt/img/b2598a563fff692c ... 4be953.JPG
http://www.part.lt/img/0986d108ea5e03ca ... e9d114.JPG
http://www.part.lt/img/79e01c6f11e62516 ... dd2235.JPG
http://www.part.lt/img/0f4f2bb4d0dbf8d3 ... dc8f90.JPG
http://www.part.lt/img/c9b1eae97df96cd2 ... 7a3436.JPG

va cia mano aparatas,padariau kuo kompaktiskiau,aukstis tik 150cm, kaimynas atejes paziuret pasake kad nerimtas daiktas vien tik delto kad karieta labai zema , tipo "niekas taip nedaro", o man dzin kaip kas daro, cia mano sprendimas. Kaskada labai senai ,kai dar neturejau savo gaterio, samdziau mobilų, dar yra islike keliolika lentu nuo to pjovimo, palyginau pavirsiu, nėra jokio skirtumo.Taip kad man svarbiausia kaip pjauna, o ne kaip atrodo aparatas.
Kilnojasi su ilgasriegiais, tiksliai reguliuojasi milimetro tikslumu. Jei reikia nuo apacios gaterio juosta pilnai i virsu pakelt tai i elektrine drelę (800w) isistatau galvutę-raktą (paskutinej nuotraukoj melynai apibraukta), drelę su raktu uzdedu ant ilgasriegio varžto ir taip kilnoju, nes rankom pilna eiga varinėt tai butu marazmas: gal 200 apsukimu. Paskui kai pradedu pjaut tai ranka suku, pvz: colinei lentai reikia 15 apsuku, sukasi lengviai.Šiaip tai labai patenkintas , mano reikmem tai net per galingas (7kw).
Lauztuvai, maciau galerijoj tavo aparata, jo ratai sunkųs, reikia juos kaskaip balansuot. Viskiu nuomoniu girdejau apie geleznius ratus, vieni giria kiti peikia. Tipo juosta besisukdama ant geležiniu ratu "uzsiplaka" t.y. uzkieteja juostos pavirsius atsiranda mikro itrukimai ir taip greiciau trukineja pielos, todel ant siuolaikiniu deda guminius ideklus. Nezinau as ne specas. Tiesa, ar man pasirode , lyg varikliukas pastave silpnokas, panasu kad net 5kw nera, ar as klystu?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012 Gru 15 19:28 
Atsijungęs

Pas mane 5 kw ir 2800 sukiu. bent taip raso. Seip **** normaliai bet syla variklis. Ce rudeni pjoviau kokia 6 val paeiliui tai neperkaito. Bus matyt kaip kais kai orai bus siltesni. Kai buvo 7 kw kai tai nei kiek nesildavo tas. Jo pas mane tie ratai tai beda. Dabar galvoju ar det ant zapaskiu- perdaryt ten nera dauk darbo ir nera sunku. Vis dar turiu vilties kad kur koki lengva skyva uzgaudysiu vietoij situ ratu. Kazka panasaus y gamyklini. Beje ar jau buvo trukus kokia piela? tavo apsauga man biski mazoka pasirode. Viens pazystamas pasakojo kai pats pjove be apsaugos ir truko- gerai kad niekas juostos kely nepasitaike, nuleke kazinkur( jis lauke pjaudavo).

O jai aparatas tavo tau tinka tai saunu, nesvarbu kad kitiems ne taip atrodo. As garaza staciau 11m ant 18m mediniu karkasu. Pamate kaimynas balkius- kai uzdesi stoga, tavo balkiai sulinks iki zemes. Deje jau antri metai, pasedo jie pora cemu ir viskas gerai pakolkas.Taip ir pas tave. Jai nedarai kaip kiti daro, vadinasi nieko gero tau nesigaus (bigjoke)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012 Gru 22 17:41 
Atsijungęs

Labas, piela nebuvo trūkus, bet fenderį dar biški patobulinsiu, reiks biški labiau fenderio galus užleist apie ratus.Aš juostas perku tas kur nerudyja, jas gali palikt šlapias ir nesurudyja, nors kaina ta pati.Jų spalva kažkokia gelsva. Jos kažkokios labiau elastingos, bet lygtai minkštesnes-dažniau reikia užgaląst.Vieną turiu kurią pirkau pačią pirmą prieš kokius 2 metus, tai jei tą po pjovimo palikdavau nenuvalytą su skuduru nuo vandens, tai per naktį surudydavo, nors labai aštri buvo.Ir turejo vieną bedą : jei kur ja numeti ir ji atsitrenkia į kokia geležį , tai labai lengvai nuskildavo danteliai.Tiesiog sykį nešiausi rankoj, netyčia užkabinau už pačio gaterio, tik cingt, žiūriu dantelis nulužo.
Pielas aš pats užsigalandu, ant šmyrgelio tekelo.Kad išlaikyt vienodus tarpelius ir užgalandimo gylį, prie tekelo ant medinės atramos įkalu dvi vinis, viena veikia kaip indeksavimo atrama kita kaip atrama užgalandimo gyliui, va pagal šitą paveiksliuką:
Paveikslėlis

tik čia paveikslelyje, aparata uždeda ant gaterio juostos ( nuo gaterio net nenuemę) ir pati aparatelį stumdo ir sukinėja, tai aš atvirkščiai, juostą pasitates stačią (užkabinu už kablio lubose) užsidedu ant šmirgelio ir sukinėju ir perstumiu juostą ir taip galandu. Užtrunku ne ką ilgiau nei su automatinėm galandant. Galvoju ir aš toki mažiuką pasidaryt.Turiu varikliuką nuo valytuvų, reikės pas tekintoją užsakyt, kad ivore su sriegiu patekintu tekelui.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013 Sau 06 22:52 
Atsijungęs

As vis dar tik mastau kaip reiktu biski savo gateri persidaryt, bet kad bedeliu vis kitokiu turiu tai nedaeina nagai rimciau prikist. As turiu galandinimo irgi dares panasei. Kita savaitgali jai pavyks, imesu foto keleta.
Pas tave tiksliau ir geriau gateris eina nei mano, bent jau palei pielu trukinejima. as jau ne viena nutraukiau. Su viena piela kokia 15 kubu teispjaunu is viso, nors ir kaitelioju. Vadinas tavo ratai tikrai geresni nei pas mane. Reiks daryt sprendima (bad)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013 Sau 07 12:27 
Atsijungęs

Labas, tiesa, juostas dar labai laužo vienas dalykas: jei rolikai perdaug juostą žemyn nuspaudę. Jei juosta itempta ant ratų be rolikų-tai tada buna taip vadinama natūrali juostos busena, tai rolikai turi juostą žemyn but nuspaudę nedaugiau 5mm, geriausiai 3mm, bet nedaugiau 5mm. Nes jei daugiau tai labai greit juostos trūkinėja. Mano kaimynas buvo parsitempęs skolintą gaterį, žinoma panižo nagai pačiam pasireguliuot rolikus, pielos buvo tik trys, tai jas supleškino per dvi dienas. Vežiojo virint.Paskui gavo "prirūkyt" nuo šeiminiko kai tas pamatė kad juosta atlenkta žemyn 5cm! Visur kur skaičiau angliškuose forumuose apie gaterio juostos atlenkima tai 1/8 colio arba 3mm turi but.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013 Sau 07 19:19 
Atsijungęs

Pas mane pirminiam varijante buvo apie 3cm zemyn nusispaude (geda) . Tik poto radau forumuos kad negerai. tai persidariau, dabar apie 3 ar 5 mm.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013 Sau 28 16:40 
Atsijungęs

Sveiki ar kas begamina juostinius gaterius gaterius , :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013 Sau 28 21:07 
Atsijungęs

As jau keli meta gaminu, bet tik ta pati kur pradejau :D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013 Sau 28 23:56 
Atsijungęs

Ta prasme ,tobulini ar kaip

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013 Vas 02 22:25 
Atsijungęs

realiai tai vis biski kazka perdarau. varikli keiciau, roliku tvirtinima perdariau, tempima juostos perdariau. seip man gavos gan sunkus daiktas nes dariau is visokiu atlieku kokiu nauos radau. Paskutiniu metu senai jau kazka jam bedariau. dirbu kitam gale lietuvos tai kazkaip savaitgaleis jau neuztenka kantrybes dirbt.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013 Vas 03 14:02 
Atsijungęs

Tai idek foto jai nesunku,idomu butu pamatiti kuriny :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013 Vas 05 22:56 
Atsijungęs

savaitgali tik galesiu. dabar kitam kraste lietuvos iki penktadienio vakaro.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013 Vas 05 23:35 
Atsijungęs

Faina bus pamatiti aciu,seip brezinukus pats pasidarei ar kur pagoglines radai,ar tesiog kaip Salvadoras Dali iprovizacija uzsiemei :) ;)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013 Vas 06 20:56 
Atsijungęs

jo kurimas buvo tai kazinau- draugelis papasakojo kaip pas ji padaryta daukmas, paskum intere paguglinau. nedariau breziniu, lipdziau ir tiek. tik kur reikejo tekint asis ar ka tai jau piesiau tekintojui.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013 Vas 10 10:05 
Atsijungęs

O ka dejai pluklo ratu vietoi .

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013 Vas 11 10:37 
Atsijungęs

Nu biski paterskim foruma- ce nuo to laiko kai jis lauke stovejo ir dabar jau garaze. Kaikurie perdarymo momentai ir panasei.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013 Vas 21 12:23 
Atsijungęs

O tuos pjuklo ratus pritaikei ar jie gateriui ir skirti ,seip puikus tvarinys ,gal parduodi (gh)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013 Vas 22 18:55 
Atsijungęs

Didieji ratai yra nuo kazkokio kumbaino, pirkau agrotiekime. jie niekam tike manau, reikia juos balancuoti arba, geriau orginala nupirkt. Kazkiek domejaus, tau uz orginalius ratus praso po 600lt uz vieneta, todel ir zaidziu su visokiais tokiais skyvais. Manau vertetu pasitaupyti kazkiek pinigu ir nusipirkti deveta arba kazkoki lenkiska paty maziausia jeigu ketini su juo dirbti kazkiek daugiau.Nerekomenduociau pirkti saviskio. Nu bent an taip atrodo. Aisku jei galvoji gyventi is lentpjuvystes tai manau jau tada geriau iekskot rimtes ir geresnio daikto, kad nereiktu stumdyt, rastu kilnot ir panasei, nu bet toki daktai jau kainuoja nemazai. As taip galvoju.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013 Vas 24 00:10 
Atsijungęs

Kad zinok stumdo ir dar toki su,,,,,,,,,da ispjauna,jai rankos dyksta is sik....nos tai ir tobulas irankis nepadeda :D

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 25 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume